Återigen på tåget!

Det är underbart väder ute, all snö är nästan borta och solen värmer! Kan nästan inte bli bättre och jag sitter på tåget för en rad viktiga möten i storstaden innan tåget återigen går mot karlstad i em. Första viktiga mötet blir lunch med finaste Johanna som jag inte träffat på alldeles för länge! En timme hinner vi iaf catcha upp innan jag ska vidare för arbetsintervju.. Börjar bli lite smått nervös nu eftersom jag inte klarar att förbereda mig på tåget. Varför har jag så lätt att bli åksjuk?

Tacka skatten för det!

Jag vet, man blir lite skadad när man jobbar med finans och måste ha stenkoll på varje öre man har. Därav var jag och flera på kontoret förmodligen de första att logga in på skatteverkets hemsida igår när de släppte årets deklaration. Och man får väl lov att tacka skatteverket för det extra tillskott man kommer få i sommar. Ska inte ens lägga pengarna i spargrisen denna gång utan helt och hållet spendera dem på mig själv! För det är jag värd :D

Ska försöka sammanfatta!

Senaste två veckorna har allt gått i 190 känns det som. Jag har vart på utbildning i Stockholm där jag lärde mig krediter som aldrig förr. Sen var jag hemma en dag för sedan spendera helgen i Gävle. Väl i Gävle var jag utomordentlig effektiv och hann med att shoppa, umgås med syskonbarn, kramas med mamma och pappa samt gå på fest på en och samma dag. Denna vecka har jag jobbat sent och igår när vi skulle ha en kundträff som jag har vart ansvarig för och anordnat så gick strömmen. Och den var inte bara av i en kvart utan i fyra timmar så föreläsaren fick hålla till godo i skenet av tända ljus och utan powerpoint. Efter att man lite lätt stressa upp sig så var det bara att inse fakta och tända ljus och göra det bästa av situationen. Trots allt så blev kvällen väldigt lyckad och kunderna var nöjda!
Imorn ska jag återigen åka till Sthlm för en informationsdag över traineeprogrammet. Ska bli mycket spännande men innan dess måste jag förbereda en presentation om mig själv och vart jag ser mig själv om tre år.
Efter torsdag kommer fredag och då ska vi ha jobbfest som börjar med att vi ska få curla. Ska bli väldigt roligt men mest av allt längtar jag nog till lördag då jag får vara alldeles ensam med min darling och bara ta det lugnt! Har knappt sett honom på två veckor eftersom även han haft fullspäckat schema. Kanske ska slå på stort och bjuda ut honom på date...

Först hände inget!

Sen händer allt! Spännande grejor på gång framöver!! Kan knappt sitta stilla på min kontorstol. Actionmaker!!

Vad ska jag göra nu, vad gör jag nu?

Haha här trodde jag att en lugn dag för mig själv var precis vad jag behövde. Klockan är nu 10:19 och jag är redan rastlös. Vad, vad, vad ska jag hitta på? Är strålande sol ute så ska nog försöka hitta en vän som vill gå ut på långprommis. Eller så drar jag ner och fönstershoppar lite.. Fast man vet ju hur det brukar sluta :)

Spåkulan ljuger aldrig!

Kanske inte undgått flera av er att jag och Linda blivit beroende av något som kallas spåkulan. Det är vårt nöje att få uppmuntrande ord på vägen när vi bekymrar oss över livet. Hursomhelst så har inte spåkulan fungerat på hela veckan och det kan mycket väl vara därför jag känner mig ur balans. Men så nu plötsligt fungerade den igen och jag blev tilldelad detta.

Hej Åsa!

Ta lärdom av det som skett. Trösta den som är ledsen. Ovan molnen skiner solen som vanligt!



Med andra ord, spåkulan vet när jag är ur fas. Ska nog pyssla om mig själv i helgen, så jag kan sola mig nästa vecka istället!

Resa är medicin?

När jag känner mig uttråkad, hängig och allmänt lite depp, vad gör jag då för att muntra upp mig själv?

Jo jag planerar och drömmer mig bort. Det största botemedlet är absolut att planera resor. Jag kollar upp allt som internet tillåter en att se. Flyg, hotell, gångavstånd till sevärdheter, sevärdheter, närhet till shopping, kartan. Ja allt helt enkelt! Just nu skulle man ju kunna tro att jag planerar spanienresan som vi åker på i slutet av april. Men så är det inte, den blev nämligen nästan helt färdigplanerad när jag hade en liten svacka i december. Visserligen har jag vart in och jämfört lite hyrbilspriser för att se om priset ändrar sig...

Näe just nu planerar jag eventuellt en resa till Rimini, Italien, dit Björn och Ida ska åka och tävla. Det har gått så lång att jag gick in på Italienska Danssportförbundets hemsida och letade mig fram på Italienska vart tävlingen är exakt så vi kan hitta hotell som ligger nära. Dessvärre sätts ju mina planer stopp av att alla de andra som ska åka också ska bestämma så min superbra plan får vänta tills andra slowfaces fattat beslut. Haha inte alls bitter som ni hör.

Som nummer två planerar jag vad jag ska göra på min första betalda semester i sommar. Just nu står det mellan att bila ner i Europa eller åka till NY. Givetvis har jag redan pluggat in Europakartan för tänkbara resrutter och jämfört i princip alla hotell som finns på Manhattan. Hmm kanske älskling ska få vara med och bestämma lite också? :)

Som ni förstår tycker jag vardagen är ganska grå och tråkig just nu. Måste ha något att se fram emot! Men får väl föröska planera på lite kortare sikt istället (mest för att ovan nämnda redan är så grundligt genomplanerade redan). Nästa vecka ska jag ju faktiskt få åka på utbildning till Stockholm två dagar och lära mig krediter. Och så planeras det för fullt om en helg i Göteborg hos kära Sandra! Plus att jag kanske får finbesök av Mimmi här framåt april! Så så illa har jag det inte alls.
Det är bara det att allt känns lite tråkigt. Kan vara för att det snöar igen och våren känns enormt låångt borta!



Två dagar i rad!

Har jag vart först på kontoret. Kanske inte är någon supersensation men vanligtvis brukar jag alltid vara sist. Den största fördelen är ju att när jag får så mycket gjort på morgonen kan jag med gott samvete sticka hem lite tidigare på eftermiddagen. Jag älskar verkligen att det är ljust ute nu när man både åker till jobbet och hem igen. Vill ha vår och vårkänslor! Men bara 6 veckor nu tills vi åker till Spanien! Det kommer gå fort :D


Söndag

Med anledning av den lååånga lördagen kan man ju tycka söndagen borde ha börjat med en sovmorgon. Men icke, klarvaken redan vid 8 så det var bara att väcka hjärtat och bädda ner oss i soffan framför Vasaloppet istället. Riktigt mysigt även om vi båda slumra till lite där i mitten. Är ju ändå start och mål som räknas!

Efter Vasaloppet begav jag mig ner på stan för att fika med Maria och Sofia. Eftersom jag missade hela galejet på lördagen var det mysigt att iaf få skvallra lite nu när Karlstad hade finbesök!

Resterande söndag spenderades med promenad och lunch hos svärföräldrarna för att sedan avsluta kvällen med att se den gamla disneyklassikern "Skönheten och Odjuret". Underbar film som jag kunde alla repliker i trots att jag inte sett den på över 10år!



Just det!

Det blev läppstift. Fick låna ett knallrött av Ida och det blev mycket uppskattat. Speciellt från BF så kanske jag ska våga mig på lite mer färgstarka looker framöver!


Lördag

Sitter på kontoret och har gjort färdigt precis allt jag ska göra idag. Men ändå kan jag inte åka hem.
Känner mig konstigt nog så otroligt pigg idag. Vaknade en halvtimme innan klockan ringde imorse och kunde inte somna om och ända sedan dess har jag varit allert och vaken. Ovanligt för en måndag!

I lördags spenderade jag en enormt lååång dag i en jympasal i Ulricehamn. 04:30 klev vi upp. Kunde såklart inte sova på bussen och fick sedan sitta och glo fram till klockan 15 ca då det var dags för oss att dansa. Syrenivån i jympasalen var lika med 0,0 eftersom de valt en alldels för liten sal för så mycket folk. Ingen luftkonditionering fanns det heller. Trots det kändes dansen mycket bättre denna gång och jag klarade mig till och med runt i det snabbare tempot. Vi slutade på en 7e-plats vilket var lite surt med en poäng ifrån final men jag känner mig nöjd ändå :)

Däremot var det inte lika kul när man insåg att tävlingen inte var slut på ytterligare några timmar. Höll på att kollapsa innan bussen återigen kom till Karlstad vid 23 på kvällen. Inte nog med en lång dag så missade vi även hela elins födelsedagsgalej för att det tog en sådan tid för oss. Så all in all var jag nöjd med tävlingen förutom att den var ungefär 10 timmar för lång. Men man kan ju inte få allt!


Läppstift

Tänkte jag skulle köpa ett rött läppstift till min fina röd-svarta klänning imorn. Men hur sjuttsingen provar man ut en bra färg? Jag som aldrig haft läppstift förut. Provar man en så är det ju lixom svårt att prova över med en annan? Hjälp!

Födelsedagsbarn, storhandling och danstävling.

Igår fyllde finaste Elin år och vi var ut och åt middag. Eller middag och middag, jag var så sen så det blev bara dessert för min del men var iten så pjåkigt det heller. En stor smaskig chokladkaka med bär och grädde. Mumma!




Så i helgen ska hon firas desto mer födelsedagsbarnet. Men dessförinnan ska jag genomleva ännu en danstävling. Varför ger jag mig in på det här hela tiden? Inte så att jag klagar, jag älskar det ju. Men jag tänker hela tiden när jag sätter upp mig på nåt att jag ska hinna träna så mycket innan att jag kommer essa det. Men så får jag återigen panik för att jag inte hunnit träna något och så står jag plötsligt där igen otränad dagen innan. Tur att jag köpt en ny superfin klänning så jag iaf är supersnygg när jag inte orkar ta mig runt golvet :D

Så i eftermiddag blir det storhandling, inklusive nån form av mat att ta med imorgon, duschning, rakning av ben, spraytanning och ja ni vet allmän uppfräschning. För sedan går bussen till tävlingen 05:15. Lagom!


Jag blev precis påmind!

Runt den här tiden för ett år sedan myntade jag och min fina vän Sandra ordet actionmakers. Begreppet är enkelt, det fungerar inte att gå och vänta på att något bra ska hända i ditt liv. Vill man att något ska hända får man se till att skapa det själv! Skapa action, actionmakers! Jag har inte tänkt på ordet på ett tag nu förrän jag precis nu blev påmind av Sandra om det och jag känner mig återigen styrkt av det. För när jag tänker efter, är det inte just den insikten jag fick där under förra våren som gjort att jag idag bor tillsammans med mitt livs kärlek, en kärlek jag aldrig vågat hoppas på den här tiden för ett år sedan. Jag sitter just nu även på ett fast jobb, ett jobb jag kanske itne trodde var speciellt intressant för ett år sedan men som nu öppnat dörrar för mig till massa ansvar och personlig utveckling. Och allt det här har jag ju gjort på egen hand. Jag har vart duktig och visat framfötterna vilket lett till nya möjligheter. En klapp på axeln till mig själv.

Ja för det är väl alldels för sällan man ger sig själv beröm! Tack Sandra för att du påminde mig, ska bli enormt spännande att se vart den här lilla actionmakern tar mig iår :D

 


RSS 2.0