Hej hopp!


Har haft semester i helgen, en fullspäckad sådan, men ändå, inte blivit tid för nåt bloggande! Så nu vet jag inte ens vart jag ska börja. Finns så mycket att berätta!

Så jag börjar bakifrån. Nyss var jag och Maria ute och gick långprommis. Så skönt det är med sommarkvällar! Innan det så blev det en fika med Linda, Elin och nyblivna mamman Mona. Det diskuteras blöjbyten och amning utan några konstigheter. Mona ligger lite före oss andra som fortfarande sitter och pratar helgernas bravader men vi njuter ändå av att få känna oss lite vuxna vi med. Och Markus är ju för söt! Se här!

Före fika så jobbade jag, solade jag, skrev på papper för nya jobbet. Lyckades undvika att plugga en hel morgon. Duschade, åt frukos, vaknade. Ja ni fattar!


Vilken bra dag det här blev då!

Sommarjobb - CHECK!

Och ikväll far jag hem till Gefle, längtar längtar!


Tjejmiddag ute i det soliga!


Men vart är sommarvärmen? Den saknas minsann fortfarande!
Tack för igår ni underbara girls <3


Skjut mig!

Sitter på kanske universums tråkigaste opponering. Tacksam jag och Maria tog med oss datorerna som vi gömmer oss bakom.

För vår egen del gick det topp dock, vi ÄGER :D


Ge mig sommar sommar sommar!

Det är fullkomligt omöjligt att fokusera på plugg nuförtiden. Och skiter i det gör jag också. Orkar ju inte. Vill ha sommarlov. Tänker att det ju alltid finns omtenta i augusti man kan göra istället...

Med anledning av sommarlov köpte jag och Linda varsinna seglarshorts igår. För vi ska bli sådana där aktiva frilufsmänniskor i sommar. Mogna sådana! När vi är ute och florerar är det inte ovanligt att det faller kommentarer så som:

- Intressant blomsterplantering de har här, blanda tulpaner med påskliljor alltså.
- Men det var ju märkligt att de på den här sidan är vissna redan.
- Kanske de är utsatta för mycket mer sol, jag menar, här skuggar ju fagus silvatica stora delar på dagen.

HAHA! Vi kommer äga! Nu måste jag bara köpa gummistövlar också. Linda har redan ett par.

Why doesn´t all women marry fat guys?

Det finns väl ingen tjej som inte älskar Sex and the City? Nu lagom till premiären av film nr 2 så visar de hela serien från början. O det har väl ingen av er missat förstår jag! Men, haha är det ingen som håller med om att säsong 1 kanske inte är det mästerverk serien senare blir?

But I got to love it! Det är ju charmigt det med att de haft en svacka i årsboken :)

Jag vill hem till Gefle!

Jag vill åka hem. Hem hem hem. Ibland är det bara så. Inget känns roligt utan man bara längtar hem. Sen vet jag ju att så fort jag vart hemma två dagar så längtar jag hem till mitt andra hem igen. Men så ge mig de där två dagarna då så jag kan få älska Karlstad igen!


För att vara lagom ironiska så firade jag och Maria vårt igenomläsande av uppsatsen vi ska opponera på med att handla lite nybakat från kvartersbageriet. Och ja, man förstår ju charmen med det, expert som man nu är på området.Grillfest!

Sorry för dålig update här men jag har haft fullt upp med att vara ledig! Är ju en heltidssyssla det här med fritid, och ännu mer lär det bli i sommar när jag och Linda ska vara ledig och skaffa oss en hobby. Hursomhelst. Igår hade vi examensmiddag, eller snarare ett mer casual grillparty med folk som pluggat ihop från början här i Kalrlstad. Sen var det lite folk som inte pluggat ihop också. Bra fest helt enkelt!

Lyckades tyvärr dock bara ta tre bilder. Två från grillet och en från när festen flyttade in och 20 killar satt i ett rum och kollad championsleaguefinal medan 20 tjejer satt i de andra rummen och skvallrade.

Riktigt riktigt bra kväll!


Åsa tar inte hand om sig själv dag 2

GRÖT

I en sammanfattande portion som får stå för frukost-lunch-middag.

TA HAND OM MIG!


LADDAD!Kom igen nu brudar, ikväll kör vi!


Just jag glömde!

Fy på alla er som inte grattat mig på min namnsdag idag!
Man tycker ju att nåt borde ni ju lyckas hålla koll på åtminstone!!


C A R O L I N A


FY vad jag är en latmask!

Jag är ingen bra ensamperson. För jag tar inte hand om mig själv. Glömmer bort och äta å sånt. Jag skulle laga middag idag och få ett antal matlådor. Har till och med allt hemma inhandlat redan men istället kokade jag snabbt på lite nudlar för att jag inte orkar med något annat. Och ikväll när vi ska dricka vin och allt. Vet man ju hur det slutar när man inte ätit ordentligt! Kanske ska komplettera med en macka?

Tur att det ibland är folk som offrar sig att äta middag med mig så jag får i mig lite näring till och från. I övrigt så blixtrar och dundrar det nåt kopiöst ute!! Tycker det är väldigt mysigt om man nu skulle ligga inne under en filt ikväll och se på film. Men det ska man ju inte. Man ska ju ut och fira att uppsatsen är färdig!

Ses på Kopiander, ja för det heter så numera och inte Koriander!


Äntligen har min balkong invigts för säsongen!
Är det inte mysigt? Det firas givetvis med att avsluta det sista på vår uppsats tillsammans med kaffe och en bit tårta! ÄNTLIGEN FÄRDIGA!
Eller färdiga? Åtminstone tills de försöker såga oss på seminariet nästa vecka..
Bring it on!


"Kul när det går bra för andra"

Har blivit lite av Lindas signum, med ironi i tonen. Men ibland är det ju kul på riktigt när det går bra för andra! Åtminstone när det gäller ens vänner! När vänner kommer med positiva besked blir man lixom själv så glad att det nästan känns som man är delaktig till att det blev så! Så ídag skuttar vi runt och dansar i glädje med Sandra som fått jobb i Göteborg, hennes drömstad! TJOHOOO!! Sen att vi kommer sakna henne förskräckligt här i Karlstad är en annan femma!

Så vem står näst på tur att röra om lite i grytan och komma med goda besked? Jag hoppas på Maria!


Någon mer än jag som tycker det är sjukt gott med bränd falukorv?

Annars skulle det ju bli lite tråkigt att ha det i matlåda tre dar framöver. Men på det här viset kommer det ju bli en fröjd varje dag! Yeah baby yeah! :)


Djur och natur

När man sitter stilla framför datorn hela dagarna blir man lätt lite stel och hängig. Därför begav vi oss ut på en liten bensträckare i friska luften som blev till en två timmar lång äventyrspromenad på outforskade stigar. 
 Cher- Strong enough, Ace of base- Cruel summer; osv.

För typ två år sedan matade jag radiomusik ganska flitigt i och med att jag då lyxigt körde runt i pungen(läs: min bil (ja den hette så, rest in peace)). Idag sitter jag i skolan med radiomusik som mitt enda sälskap då det tycks vara omöjligt för mig att hitta mina hörlurar och även köpa nya så jag kan ha spotify som sällskap i stället. Jag får därför lyssna på radio på min mobil eftersom de hörlurarna hittade jag häromdagen men de passar bara till mobilen. Hur som helst, insåg precis att det är exakt samma musik som spelas idag som det gjordes för två år sedan. Ja jag vet att det beror på att jag inte poppar p3 men de snackas så mycket där så då får jag svårt att koncentrera mig.

Klarar inte helt att bestämma mig för om det är bra att tiden står stilla eller inte?


Det är Robin Hood jag vill ha!

Åtminstone på bio ikväll. Hoppas den levererar!

I övrigt är det nog svårt att toppa Maria och min produktiva dag idag. Sjukt skönt att plugga på söndagar. Kanske borde göra det oftare?


Den enda soldagen?

Det är söndag och jag o Maria sitter i skolan. Vårt andra hem. Utanför strilar regnet ned. Har lixom blivit lite av en vana att det regnar nu förtiden. MEN, igår, cirka en timme efter att min familj lämnat stan gjorde sommaren uppror och besökte oss här i Karlstad för en kväll. Helt plötsligt slog det om till sol och 24 grader varmt. Vilket såkalrt gjorde att alla went nuts!

Jag som tänkt tillbringa min kväll ensammen framför tvn blev snabbt övertalad att följa med och socialisera istället. Lyckades undvika de värsta (läs:bästa) partybönorna som satsade på utgång och följde istället med på en stillsam grillkväll.


Man kände också att vissa ligger lite före på vuxenhetskalan när Christian hade sin gudomliga lilla Lea med sig på tillställningen.
När klockan börja närma sig tio kände jag och Agge att det lixom inte riktigt dög att bara åka hem nu när det för en gångs skull gick att sitta ute i bara tröja på kvällen utan att frysa. (Tack för det, för idag regnar det ju igen). I vilket fall begav vi oss ned till uteserveringarna som hade fått ett helt nytt liv kvällen till ära. Väl ute blev vi snabbt joinade av fler som ville socialisera men inte gå ut.

Avslutningvis kände jag mig väldigt nöjd när de här två sötnosarna kom förbi och var allt annat än nyktra. Kändes lixom bra att veta hur de skulle må idag när jag pigg och allert sitter på skolan och skriver uppsats. Kanske dags att ringa och väcka dem...Nu har jag fyllt 25 för 3e gången
Ganska lyxigt det här med massa firanden!
Mamma, pappa och bror har vart här nu sen i torsdags och trots att det varit pissregn och jag har haft det lite stressigt med jobb och uppsats har det varit underbart att ha dem här! Lääängtar heeeem!!


Ännu en dag med uppsats!

Eftersom det är Kristihimmelfärd idag är skolan stängd och Maria är på väg till mig för uppsatsplugg i mysbyxorna. Känns ganska gött det faktiskt! Dessutom har jag enorma förhoppningar på att vi kommer jobba bättre än igår.

Sen runt lunchtid kommer La Famila hit! Som jag längtar efter dem!!
Om bara solen kunda titta fram lite så de får se det finaste av Karlstad!


Vi jöbbar ihop!

När Åsa har en crappy day på alla plan, så sätter Maria på "best of the 90ths" å smittar av sig av sin energi. Det är teamwork det!


Tema BLÅ

Jag vet att inte alla ni som läser här känner den underbara fantastiska kvinnan Sandra men jag vill bara poängtera att det är oftast henne jag stjäl alla fina bilder från de hyss vi hittar på eftersom jag är så enormt dålig och inte själv har lagat min kamera än. Å de få bilder jag lyckas ta med mobilen brukar vara de ordningsamma och inte de roliga. Så här händer det ännu en gång att jag lånar några fina från min födelsedagsfest i lördags. Vill ni ha hela utkastet får ni kika in hos Sandra!
I'm in trouble!

Men tydligen gillar vi ju att ställa till det för oss själva?

Just nu är jag min fars dotter så mycket man kan bli tror jag. Håller på att möblera om min lägenhet. Pappa har det som hobby att varje gång man kommer hem till Västbyggevägen så är det något som är annorlunda. Och vad håller jag nu själv på med mitt i vetskapen att familjen kommer på besök på torsdag? Jo jag möblerar om.

Som att det ens var möjligt att ändra något på mina 38 kvadrat men tydligen tycker jag det är absolut livsviktigt att i uppsatsstressen dra ut alla mina möbler mitt på golvet för att lista ut hur jag ska kunna göra åtminstone en liten förändring. Och ingen kommer förmodligen ens märka det. Förutom pappa då. Och sedan kommer det ta cirka 10 minuter innan han börja stuva om något annat i lägenheten.
För det är sådana vi är, pappa och jag <3

Men det är ju inte därför jag är in trouble, tusan också!


Björk

I flera år har jag och min mor haft samma diskussion frammåt vårkanten då det börjar rinna i mina ögon och jag nyser okontrollerat (sisådär 15 gånger på rad är inget ovanligt)

- Undrar om du inte har pollen-allergi Åsa?
- Ja jag vet, kanske borde gå o kolla det där
- För var det inte likadant förra året? 
- Minns att det var lite grann, men såhär mycket har det väl aldrig varit förut? 

Och så låter det, år efter år. Numera behöver jag inte gå till någon doktor för att veta att jag har pollenallergi. Björkarna slog ut i veckan och som ett brev på posten sitter jag och konstant gråter om dagarna. Inte lätt att sitta här framför datorn och stirra på en skärm när vänsterögat (ja för det är alltid vänsterögot) rinner och jag får lixom sitta med en pappersservett och torka tårarna för att folk inte ska tro att Maria skäller på mig över uppsatsen och det är därför jag gråter.

På lunchen blir det en promenix till apoteket för att handla ögondroppar. Och kanske mascara, eftersom den jag måla på i morse sedan länge är borta.


Partner in crime!

Ja för någon lär ju sopa igen spåren efter helgen brottslingar som olovligt "lånade" in ett stycke torkvinda till Sandras vardagsrum. Vi drog iaf på oss huvorna och smög ut i nattens mörker för att återställa torkvindan på dess forna plats. Tyckte det ryckte lite osäkert i en av grannarnas gardiner som att någon iaktog oss men vi började inte springa förrän vi faktiskt hörde sirener på håll...
Vi har inte så hög nivå på våra studier för tillfället

Känsliga läsare ombed bortse från det här inlägget.

Vilken jä-la skiva!

Det blev i lördags.. Tack alla underbara vänner för att jag fick ett sådant roligt födelsedagskalas!! Har man det såhär bra gör det ingenting att man fyller 25 :) Extra tack till Sandra som ställde upp med att ha festen hos henne, vilket snällt belönades med diverse prylars som kanske inte helt hörde hemma i lägenheten. Men vaddå, en vindtorka behöver vi väl alla i vardagsrummet?

Såhär såg det ut ca den första halvtimmen av festen. Sen har jag visst inte fått med mig en enda bild mer. Vilket i sig är ganska talande.


Danstävling!

Idag har jag vart o kikat på danstävling här ute på Hammarö. Väldigt trevligt även om man blir lite sugen själv på att ge sig in i leken. Träffade på en del gamla bekanta från Rockinclubben med vilket såklart var superkul! Enda bilden jag lyckades fånga är den här på Annika min gamla frisör från Gävle som nu tävlar :)Tummen upp!

Det gick bra tror jag, nu håller vi tummarna en vecka till okej?


God morgon!

Efter väldigt lite sömn under en längre tid så lixom skriker kroppen efter sömn. Man har påsar under ögonen, håret bara hänger, hyn har lixom ingen spänst. Ja ni förstår! Därför var det en sån otrolig lyx för mig att ta sovmorgon till 8 imorse, och sen dessutom kosta på mig att snooza på det! Det kanske låter töntigt men hela 8 timmars djupsömn på en natt kan göra underverk!

Annars har jag ett viktigt ärende idag, kan berätta sen vad det är men wish me luck!

Det blir dessutom en busy weekend som alltid. Kostar att ligga på topp! Men jag ska inte klaga, har ju det alldeles underbart kul hela tiden om jag bara kunde se till att sova ordentligt framöver så jag orkar med allt!

Just det, på en front var Bryssel mer high-tech än Sverige, men endast på en. Och det var när det skulle handlas lösgodis. Sandra blev föga upprörd när det lixom inte gick att öppna godisbehållarna och spaden gick inte att få loss. Ni vet hur de är när man är sugen som attan och inget fungerar! Det visade sig att påsen skulle placeras under själv grejen, och att man sedan genom ett hål ska fösa ut godiset med spaden. Avancerat.Jobbigt att jobba

Eftersom mitt bloggande ligger lite efter blir det inlägg lite hipp som happ här. Hoppas ni kan leva med det.

Så blandat med uppdateringar från Bryssel blir det uppdatering från igår. Jag och Maria gjorde nyttigheter. Uppsatsen går på högvarv nu och igår hade vi i uppgift att dela ut 50 enkäter på stan för vår undersökning. 50 enkäter låter kanske inte som någon match men när man står på stan med en hög papper i famnen och försöker stoppa förbipasserande är det få som vill stanna. De får något stirrigt i blicken och är säkra på att man är där för att lura på dem något. Så efter ca två timmar hade vi lyckats få ihop 20. Vilket vi ansåg vara skäl nog för en fikarast!

Tur att vi kunde få hjälp (läs: tvinga) av folk på buggkursen senare i stället så vi fick ihop alla våra 50.
Bara det att det idag ska in 50 till...


Anledningarna till att det blir en mager vecka här framöver!

It lives a fat bastard in all of us!

French fries (with mayo), Belgium waffles (with chocolate AND sugar), Candy, Pizza, Sallad (WITH fried chicken), Chips, French baguette(s), CHEESE (lots of it), Croissant(s) (with choclate)..

Beer, wine, liquor..

Rehab.nu  


Copycat!

Okej det känns ju lite tråkigt att vara den som härmar, men eftersom Sandras kamera har vart den enda vi brukat i helgen blir det jag som får coppa då jag absolut inte vill att nån av er ska missa vår fantastiska resa!

Honey I'm home!


Och vi har haft det underbart! Får komma mer update sen, är i "starta nytt liv fasen" just nu (städa, tvätta, duscha, äta) eftersom helgen även vart lite onyttig (läs mycket onyttig). Men är man på semester så är man.

Men bjuder här på lite av mina turistbilder från helgen. Den riktiga underhållningen finns på Sandras kamera så det kommer senare. Det enda vi haft lite otur med i helgen skulle väl vara vädret då, men vad gör väl det?RSS 2.0